This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

07 April 2012

TEMPAHAN BAJU KURUNG SEMPENA HARI RAYA 2012 KINI DIBUKA





Wah..semangat betul BT kan. Awal² dah buat pengumuman menerima tempahan baju kurung sempena Hari Raya 2012 ni. Bukan apa,kadang² kalau lambat tempah memang susah dahla nak jumpa tailor yang sanggup buat. Lebih² lagi kalau dah masuk bulan Ramadahan. So, sape yang na tempah awal² tu boleh berbuat demikian dengan sms BT di 0192955100..Nanti BT akan letak more info pasal ni kat sidebar..Tunggu yeee... :)

28 March 2012

I'm back for gooood... :)

Assalammualaikum and selamat sejahtera frens..

Wah..start2 dah macam bagi salam waktu time sekolah2 dulu kan..Lama betul BT tak update blog ni.Yelaa..bila dah ada tumpuan lain,blog ni pun terabai..But..dont worry for all my frens..BT DAH KEMBALI!!!

Tentu frens2 sume perasan yang BT punya shoutbox dah pn expired..no more free service hah shoutmix???hehe..

Neway,frens sume guna ape sekarang yee..Leh la kongsi..BT rasa dah jauh ketinggalan pulak bab2 update blog ni.. weee~~

So,sekarang BT nak godek2 blog BT supaya lebih fresh dan umph gitu..C u again frens..muaah..

12 December 2011

Bagaimana membuang unwanted widget di sidebar

Assalamualaikum korang..

Dah lama betul BT tak update blog, maklumla bz sikit lately..And jgn lupa skang ada promosi tau (PROMOSI TAHUN BARU)..hehe

Okla,rasanya maybe ada certain dr korang yg pernah mengalami problem nikan.Widget kat sidebar tu xleh nak remove!!! Contoh yang tak leh remove tu camni pic bwh ni..Bila korang klik nak edit, dia xde button utk remove.


Ok, jom kita nyahkan widget yg tak diperlukan dlm blog kita...

1. Login - Layout - Template - Edit html

2. Search dan taipla nama widget yg korang nak buang tu.Contoh mcm BT ni nama widget tu IKLAN mcm pic ni..

3.Then, mcm yg korang nmpk dlm pic ni kod tu jadi mcm ni  locked='true' .So korang kena tukar jadi  locked='false' pastu save template.

Skang pegi kat layout, then korang dah leh remove widget tu..Ha senang jekan..:)


Ok korang, nanti ada tips2 yg berguna lagi BT  share sama2 k...Selamat Mencuba...

22 November 2011

Daftar Streamyx

Streamyx Combo Blockbuster Deals

Kini anda berpeluang mendapat jam tangan secara percuma jika mendaftar Streamyx dengan kami. Setiap pendaftaran yang berjaya layak mendapat seutas jam tangan berharga dari RM50 - RM150..Jadi tunggu apa lagi, daftar UNIFI dengan kami sekarang!!!
 







 

Borang Daftar Streamyx

BORANG DAFTAR STREAMYX







Jenis Pendaftaran

Baru




Pakej Pilihan

1.0Mbps  (RM110/bulan)

2.0Mbps (RM130/bulan)

4.0Mbps (RM140/bulan)



Username Pilihan (cth : ahmad123)
* tidak lebih 8 huruf














Tarikh Cadangan Pemasangan (5 hari selepas pendaftaran)




Masa Cadangan Pemasangan:




Nama Penuh Pemohon




No. Kad Pengenalan Baru / Lama




Alamat Penuh Premis untuk pemasangan




Jenis Premis :

Biasa

Bertingkat



No.telefon bimbit / premis








Salinan Kad Pengenalan




Email Address:




Maklumat tambahan (jika ada)





15 November 2011

Serikan Blog Anda Dengan Favicon

Mood sekarang ni nak share tips2 je..Baju kurung tak upload and update lagi..Hee ~~ Nak wat camne, rasa sonok bila dapat kongsi samting yg berguna utk kita sume ye tak ??K la, back to the tips..


Actually, BT pun tak sure dlm bm nak panggil favicon tu ape. Nak sure ape benda leh tgk pic kat bawah ni utk lebih jelas. Ha camne, menarik tak? Korang leh letak pic ape2 je yang korang suke.Jom kita tengok cara2 nak buat.Simple and easy..;)



Langkah pertama

Resize pic yang korang nak ke size 16px X 16px and upload samada ke photobucket, imageshack, tinypic atau host yang boleh sediakan image url.

Langkah kedua

Login ke akaun blogger,klik template and pilih edit html. Pastu, tekan (Ctrl + F) dan search kod ni :


<title><data:blog.pagetitle/></title>

kemudian, letak kod di bawah selepas kod di atas :


<link href='ICON FILE URL' rel='shortcut icon'/>
<link href='ICON FILE URL' rel='icon'/>



contoh:-  


<title><data:blog.pagetitle/></title>
    
<link href='ICON FILE URL' rel='shortcut icon'/>
<link href='ICON FILE URL' rel='icon'/>


 
Gantikan ICON FILE URL  dengan image url korang.



Langkah ketiga

Save html yang korang edit tadi dan bolehla tersengih2 tgk blog korang dah ada favicon..hahaha




Selamat Mencuba..






10 November 2011

Kenapa Blog / Website Korang patut dilawati?




Rasanya ramai yang ada pendapat sendiri tentang kenapa blog / website korang patut orang masuk..Macam BT sendiri, BT rasa orang patut masuk ke blog BT sebab selain menjual baju kurung, dan menawarkan perkhidmatan menempah baju kurung. BT juga menawarkan servis mendaftar UNIFI dan berkongsi info dan tips2 yang berguna untuk dikongsi bersama..(cewah..macam wat iklan blog sendiri dahkan..hehe). Tapi teringin jugak nak tau apa keistimewaan blog/website korang tu..Mana tau, mungkin banyak info dan keperluan yang kita leh kongsi sama2.Sape2 yang sudi tu, lehla share slain utk BT mungkin utk orang lain juga..Jangan lupa sertakan sekali blog link anda..Selamat berkongsi guys..

07 November 2011

Cas Phone Tanpa Charger




Menarik tak entri kali ni..Tapi yang ni kita hanya guna pakai time kecemasan je ye..Okla, pasti ada dikalangan kita benda ni pernah terjadi. Time ada hal penting or emergency, time tula bateri phone nak kong..Eii..tentu geramkan.. Cara dia mudah je, amik bateri phone korang dan gosok kat baju or seluar selama 3-5 minit sampai bateri tu panas sikit..Motif?? pada dasarnya, apabila bateri di tempat sejuk lebih cepat kapasiti bateri akan dikurangkan. Lepas dah gosok tu masukkan bateri balik dan gunala secepat yang mungkin sebab dia hanya dapat bertahan selama 2 minit je..So..Selamat mencuba..

02 November 2011

Borang Tempahan Baju Kurung


Order Form / Borang Tempahan




Name/Nama




Email /Emel :




Phone.No/No Tel :




Address/Alamat :




Product Code/ Kod Produk




Total / Jumlah (RM)




Payment Options / Cara Pembayaran

Cimbclicks

Maybank2u

Cash Deposit



Remarks / Catatan





Borang daftar UniFi (Perniagaan)

BORANG DAFTAR UNIFI
Perniagaan










Jenis Pendaftaran

Baru

Upgrade (dari Streamyx)



Pakej Pilihan

VIP 5 (RM199/bulan)

VIP 10 (RM599/bulan)

VIP 20 (RM899/bulan)



Username Pilihan (cth : ahmad123)
* tidak lebih 8 huruf






Domain Pilihan :

.com

.com.my

.net

.net.my

.org

.org.my







Tarikh Cadangan Pemasangan (5 hari selepas pendaftaran)




Masa Cadangan Pemasangan:




Nama Penuh Pemohon




No. Kad Pengenalan Baru / Lama




Alamat Penuh Premis untuk pemasangan




Jenis Premis :

Biasa

Bertingkat



No.telefon bimbit / premis




*HANYA UNTUK PELANGGAN YANG INGIN UPGRADE DARI STREAMYX KE UNIFI.SILA BERI USERNAME STREAMYX DAN NO TELEFON PREMIS:




Salinan Sijil SSM




Salinan Kad Pengenalan




Email Address:




Maklumat tambahan (jika ada)





UNIFI

Photobucket


DAFTAR UNIFI PERCUMA JAM!!!

Anda ingin mendaftar UNIFI tetapi tidak tahu bagaimana caranya?


Disini saya akan terangkan serba sedikit cara² untuk mendaftar.

1. Cara yang paling mudah hanya isi borang di link bawah ini :

BORANG DAFTAR UNIFI

2. Apa yang diperlukan untuk mendaftar?
-ic photostat,alamat pemasangan,dan no telefon.

3. Sekiranya pendaftaran anda berjaya, UNIFI akan dipasang di tempat anda dari 5 - 14 hari bekerja mengikut pakej yang anda ambil.

4. Satu utas jam tangan akan diposkan ke alamat anda secara PERCUMA!!!.

Berminat?Sebarang pertanyaan boleh direct emel ke busanatania@gmail.com atau hubungi 0123636312.

BAJU KURUNG

TEMPAHAN BAJU KURUNG ONLINE

Berminat untuk menempah baju kurung mengikut saiz anda sendiri dan malas nak keluar untuk ke kedai jahit? Saya menawarkan perkhidmatan khusus untuk pelanggan seperti anda.


(Hanya meneerima tempahan baju kurung pesak gantung dan baju kurung traditional sahaja)

Cara²nya senang sahaja klik link di bawah untuk maklumat lanjut >>TEMPAHAN BAJU KURUNG

Followers

Search This Blog

Loading...