12 December 2011

Bagaimana membuang unwanted widget di sidebar

Assalamualaikum korang..

Dah lama betul BT tak update blog, maklumla bz sikit lately..And jgn lupa skang ada promosi tau (PROMOSI TAHUN BARU)..hehe

Okla,rasanya maybe ada certain dr korang yg pernah mengalami problem nikan.Widget kat sidebar tu xleh nak remove!!! Contoh yang tak leh remove tu camni pic bwh ni..Bila korang klik nak edit, dia xde button utk remove.


Ok, jom kita nyahkan widget yg tak diperlukan dlm blog kita...

1. Login - Layout - Template - Edit html

2. Search dan taipla nama widget yg korang nak buang tu.Contoh mcm BT ni nama widget tu IKLAN mcm pic ni..

3.Then, mcm yg korang nmpk dlm pic ni kod tu jadi mcm ni  locked='true' .So korang kena tukar jadi  locked='false' pastu save template.

Skang pegi kat layout, then korang dah leh remove widget tu..Ha senang jekan..:)


Ok korang, nanti ada tips2 yg berguna lagi BT  share sama2 k...Selamat Mencuba...

5 comments:

  1. Terima kasih untuk tulisannya. Kalau boleh saran, bisa nggak singkatannya dikurangi, biar bacanya tidak susah

    ReplyDelete
  2. Oh ok..thanks for the suggestion.. :)

    ReplyDelete
  3. Info yang menarik. Thanks atas infonya

    ReplyDelete

Terima Kasih..

UNIFI

Photobucket


DAFTAR UNIFI PERCUMA JAM!!!

Anda ingin mendaftar UNIFI tetapi tidak tahu bagaimana caranya?


Disini saya akan terangkan serba sedikit cara² untuk mendaftar.

1. Cara yang paling mudah hanya isi borang di link bawah ini :

BORANG DAFTAR UNIFI

2. Apa yang diperlukan untuk mendaftar?
-ic photostat,alamat pemasangan,dan no telefon.

3. Sekiranya pendaftaran anda berjaya, UNIFI akan dipasang di tempat anda dari 5 - 14 hari bekerja mengikut pakej yang anda ambil.

4. Satu utas jam tangan akan diposkan ke alamat anda secara PERCUMA!!!.

Berminat?Sebarang pertanyaan boleh direct emel ke busanatania@gmail.com atau hubungi 0123636312.

BAJU KURUNG

TEMPAHAN BAJU KURUNG ONLINE

Berminat untuk menempah baju kurung mengikut saiz anda sendiri dan malas nak keluar untuk ke kedai jahit? Saya menawarkan perkhidmatan khusus untuk pelanggan seperti anda.


(Hanya meneerima tempahan baju kurung pesak gantung dan baju kurung traditional sahaja)

Cara²nya senang sahaja klik link di bawah untuk maklumat lanjut >>TEMPAHAN BAJU KURUNG

Followers

Search This Blog

Loading...